Máte otázky?

Neváhajte nás kontaktovať

    súhlasím so spracovaním osobných údajov

    [file your-file limit:10mb class:btn-5 id:your-file-sidebar "Nahrať dokument" optional]

    12. mája 2020
    Dýhované dvere
    Interiérové dvere

    Prírodné dyhy na interiérové dvere

    Dubová dyha

    Premýšľate o tom, ako svojmu domovu vdýchnuť prírodné kúzlo a zároveň si dopriať tie najlepšie materiály? Rozhodnite sa pre dyhované interiérové dvere alebo dyhované obložky. Každý kus prírodnej dyhy je originál spracovaný v najvyššej kvalite. Vyberte si drevo, ktoré splní všetky vaše požiadavky a dokonale doladí Váš interiér. Poradíme Vám, ako na to. 

    Dve rovnaké dyhy by ste hľadali zbytočne 

    Prírodné dyhy v sebe nesú originálne kresby drevín a s nimi aj kúsok prírody pre naše domovy. Rovnako ako na svete neexistujú dva úplne rovnaké stromy, neexistujú ani dve identické kresby drevín. Preto je tento materiál vždy nezameniteľným. To Vášmu interiéru dodá jedinečnosť a doslova “vtiahne prírodu” do Vášho domova.     

    Aké prírodné dyhy si u nás môžete vybrať

    Vo firme Renczes Vám ponúkame viac ako sedemdesiat druhov dýh. Každá z nich má svoju vlastnú charakteristiku a špeciálne vlastnosti. Ako si teda vybrať? Dôležitý je Váš vkus a správne informácie o drevine, z ktorej dyha pochádza.  

    Európska dubová klasika pre svetlejšie interiéry

    Westminster Hall – Anglicko
    Dyha Dub Staré Drevo
    Dyha Dub
    Dyha Dub Briccole
    Dyha Dub Rustikálny
    Dyha Anglický Hnedý Dub
    Dyha Dub Hrčatý Katrovaný
    Dyha Dub Katrovaný
    Dyha Dub Zadymený

    Ak plánujete výlet do Škótska, určite nevynechajte návštevu Westminsterskej haly a parlamentného domu v Edinburghu, ktorých strecha je práve z dubu. Dub patrí medzi veľmi pomaly rastúce dreviny, a to mu pridáva na charaktere. Má svoje typické bledšie sfarbenie a hnedastý nádych. Okrem toho, že z tejto dreviny vyrábame interiérové dvere na mieru či dyhované steny, sa jej dyha používa aj na výrobu sudov Single Barell pre prémiové liehoviny či ako materiál na profesionálne bubny Yamaha. 

    Doplňte svoj dom o teakovú eleganciu   

    Teaková elegancia
    Dyha Teak

    Určite viete, že teak je známy hlavne pre svoje kvalitné trvanlivé drevo a špecifické sivasté sfarbenie. Obľúbili si ho hlavne pri výstavbe lodí, pretože sa pyšní vodeodolnými vlastnosťami a fantastickou odolnosťou. To sa hodí aj pri exteriérovej výstavbe, nábytku alebo práve pri výrobe dyhovaných dverí či obložiek. Ak by ste sa rozhodli zadovážiť si prírodnú teakovú dyhu, čaká Vás pôžitok z krásnej pórovitej textúry a elegantný výzor materiálov. 

    Orechovú dyhu ľahko doladíte takmer ku všetkému

    Dyha Orech Belovy
    Dyha Orech Europský
    Dyha Orech Oceánsky
    Dýha Orech Peruánsky
    Dyha Orech Satin
    Dyha Orech Korenica

    Tradičný a nenáročný vzhľad. Presne ten Vám prinesie prírodná dyha z orechu európskeho. Má tmavý a tvrdý charakter, ktorý každú domácnosť poteší nádychom luxusu a lesku. Orech sa počas prvej svetovej vojny používal na výrobu zbraní Gewehr 98 a Lee – Enfield, dnes ale slúži skôr ako základ pre výrobu prvotriednych podláh, nábytku alebo dokonca gitár. Interiérové dvere na mieru dyhované prírodným orechom od firmy Renczes Vám vďaka kvalite dreva vydržia dlho nepoškodené a vkusne doladia váš interiér.   

    Trocha Afriky do Vášho domu so Zebranom 

    Dyha Zebrano

    Tento typ dyhy nebol náhodne pomenovaný, keďže vzhľadom pripomína pruhovanú zebru. Avšak kým zebry pochádzajú z afrických saván, zebrawood bol prvýkrát zaznamenaný v britskej kolónii Mosquito (dnes Honduras a Nikaragua). Ďalšiu odlišnosť môžeme nájsť vo farbe dreva, ktorá sa vyznačuje tmavohnedými až čiernymi pruhmi v kombinácii s bledou až žltou. Dnes toto dekoratívne exotické drevo môžete nájsť ako obklad stien alebo interiérové dvere, ale takisto sa z neho vyrábajú gitary či rukoväte lyží.

    Luxusný nádych s dyhou wenge

    Dyha Wenge 1.
    Dyha Wenge 2.

    Tmavé drevo s jemným čiernym žilkovaním dodáva slovu “wenge” veľkú atraktivitu medzi znalcami kvality. Je zosobnením drsného štýlu hlavne kvôli jeho tvrdosti, hrubej textúre, vysokej pórovitosti a nízkemu lesku. Jeho čokoládovohnedé sfarbenie je pastvou pre oči. Hodí sa nielen na dyhovanie interiérových dverí či výrobu dyhovaných obložiek, ale taktiež na podlahy či schodiská. Ide o trochu drahšiu drevinu, do ktorej sa však oplatí investovať – tento materiál Vám pri správnom ošetrení vydrží nepoškodený aj viac než 50 rokov.    

    Obohaťte svoj domov o bambusovú dyhu

    Bambusový bicykel
    Dyha Bambus Svetlý
    Dyha Bambus Tmavý

    Bambus je mimoriadne rýchlo rastúci exotický druh trávy, ktorá si našla svoje miesto aj v našich záhradách. Okrem toho, že sa používa v stavebníctve a rezbárstve ho vieme zužitkovať aj ako potravinu či surovinu na výrobu papiera, liečiv alebo oblečenia. Vytvorený z neho už ale bol aj bicykel, hudobné nástroje a dokonca aj automobil. Jeho ekologickosť pružnosť a mäkkosť tvorí základ toho, prečo je u nás taký obľúbený. Je taktiež odolný voči zmenám teploty a vlhkosti a podlaha, nábytok, dvere či obložky z bambusu Vám vydržia po celý život.   

    Podobné články

    Vstúpte do magického sveta amerických dýh

    Zobraziť článok

    Hľadáte bezpečné dvere? Základom je aj kvalitná cylindrická vložka. Ako ju vybrať správne?

    Zobraziť článok

    Smrek, borovica či jelša, spoznajte najrozšírenejšie európske dreviny na výrobu dyhovaných interiérov

    Zobraziť článok
    Zobraziť
    Schovať